Jen tak zkouším jak se vlastně takový blog dělá =D

Láska

10. 5. 2011 0:25
Rubrika: K zamyšlení

Kolikrát slýcháme toto slovo denně? Někdy by stálo zato spočítat to, ale nato sem moc líný =D.Každopádně tento článek je o Lásce s velkým L.

Je toto slovo užíváno správně? Když někdo řekne že miluje druhého člověka cítí k němu Lásku? Pokud někdo řekne že se z danou osobou miloval tak nevím jak vy, ale já docela tápám co spolu ti dva vlastně mají =D, nevím to a proč? Protože význam slova Láska byl pozměněn. Jestli úmyslně, nebo neúmyslně to nevím, pravda ale je že z Lásky se stala láska, z ceného klenotu bezcený padělek, který má svým leskem omámit a okrást toho, kdo si přišel pro jedinečný poklad a ve své nevědomosti utratil vše co měl za bezcený šmejd...Jo jsou to ostrá slova, ale myslím že docela trefná...Každý z nás touží po Lásce, pravé, skutečné, živé, té kterou nám dal Bůh,bytostně po ní toužíme a hledáme ji, protože Ona je cílem i cestou našeho života, právě ta Láska...hledáji i ten kdo to neví...každý ji hledá a kdo  ji nenalezne bude žíznit, bude hledat a nebude mít nikdy dost, protože nic neukojí jeho žizeň...ale něco pít musí...a tak se stal jeden z největčích zločinů lidstva...jablka sa zaměnily za banány...=D =D =D...vysvětlim:

Byly nebyly, ještě za dávných časů, dva kmeny =). Byly to kmeny spřátelené, nebyli mezi nimi žádné věčí rozepře a tak žili vedle sebe, bez větčích potíží, či rozepří. Jednou se stalo, že v kmeni, který si pro přehlednost nazveme jako kmen jižní, začali pěstovat banány. Byli výborné =), sladké, rozpouštěli se na jazyku a ta chuť, panečku, to tehdejší svět neznal, no prostě bylo to něco nádherně chutného a nevídaného...ale pro jejich pěstování bylo třeba hodně práce, sebezáporu, oběti a dřiny, to proto že půda se musela speciálně připravovat a o palmy, které rostli pomalu a hrozilo že je zvěř okouše, se muselo pečovat a chránit je. Druhý kmen( severní) se otom velice rychle dozvěděl, a tak netrvalo moc dlouho a i členové severního kmene okusili tu doposud nevídanou věc zvanou banán =). ,,Úžasné´´ pravil náčelník severního kmene, pojídajíce banán za banánem, a rozhodl se, že poprosí náčelníka jižného kmene, aby mu jeden banánovník dal. Náčelník jižního kmene byl od přírody dobrák a severní kmen měl rád, nebyl tedy proti. Jelikož to byl však muž moudrý a byl to také dobrý zahrádkář, začal mu vysvětlovat co to všechno obnáší, jak dlouho trvá než takový strom vyroste a tak celkově, kolik to prostě dá práce a dřiny. Náčelník severního kmene byl zděšen, představoval si to všechno úplně jinak...přesto mu to nedalo a odnesl si palmovou větem domů. Do týdne bylo po ní, Severní kmen o ni prostě nedokázal a vlastně ani nechtěl pečovat a tak se stalo že uschla a poté ji sežrala divoká zvěř. A čas šel dál, zatímco kmen jižní prosperoval a byl šťastný, právě díky banánům které sytili jejich bříška a rozzařovali den co den více a více jejich tváře, kmen severní se utápěl v závisti a vzpomínkách nato, jak ty banány vlastně chutnali...pro svou zlomenou pýchu se ale do kmene jižního už pro banány nevraceli. Jednou se ale stalo že poblíž severního kmene se urodili jablka, nebyli nic moc, byla kyselá, malá a tvrdá, ale severní kmen byl na ně hrdý, konečně něco! Vydrželi se jimy sytit necelý měsíc, než toho začali mít dost. Na banány se prostě nedalo zapomenout...a tak jednoho večera napadl severního náčelníka nápad...nazveme jablka banány, tak bude lid spokojeny a banány bude mít i kmen severní, a tak se také skutečně stalo.A lidé se sytil jablky, které byli nazvány banány a vtéto iluzi a lži, kterou obelhávali sebe sama byly šťastní...nebo ne? Konec pohádky =)

Ve skutečnosti kmen severní nikdy šťastný nebyl a ani být nemohl, jejich chuťové pohárky nikdy nezapoměly nato jak banány chutnaly a hluboko uvnitř věděli o tom, že jsou to jablka. A tato pravda, ač skrytá , zžírala jejich mysl a stala se pro ně trnem v patě, do kterého není radno rýpat, nebo rozbolí ještě víc.

Tak se tedy stalo to co se stalo, byl zaměněn význam slova Láska v lásku...Pravá Láska něco stojí, stojí oběti, stoji právě ten sebezápor a práci jako ty banánovníky, ale stojí zato! Taková láska jak můžeme číst v 1 listu korintským je trpělivá, ochotná, nevychloubá se,není závistivá atd (1. Kor. 13)...Našemu světu vládne chtíč,sobesctví,sžírná a nekonečná touha po moci, potěšení a uspokojení, vládne mu pornografie a hesla jako nevaž se odvaž se, žíj a užívej a podobně...ale my jako lid královský, jako Boží děti máme vidět pravdu, že,, banány nejsou jablka´´, že láska kterou hlásá tento svět není Láska kterou hlásá Kristus, kterou hlasá církev a které sme svědky a měli bychom o ní také svědčit.

Já musím bohužel uznat že často této touze podléhám a poté padám...ale neni důležité kolikrát upadneme, ale kolikrát dokážeme znovu vztát a jít...tak my to řekl jeden přítel...a já tomu věřím...vzhůru na cestu za pravýmy Banány =D =)

Zobrazeno 11052×

Komentáře

Dzamila

v mém okolí se to bere tak: máme se rádi, tak co nám brání prožívat lásku naplno... přesně, jak kdosi říká: někteří "věřící" si z víry berou jen to, co jim vyhovuje...a už jsme u toho, proč se odklonila některá náboženství atd... nerada bych odklonila téma...

kacarovi3

Proč naše děti nepřijmou od rodičů víru?Asi proto,že nás věřících je málo a musíme se ženit,vdávat za nevěřící.Tam není možné v rodině praktikovat víru a ukázat dětem její hodnotu.Aspon tak je to se mnou.Jsem v široké rodině mé ženy jediný věřící-člověk divný a děti je třeba vést správným směrem,ne jim do hlavy vtloukat křestanské bludy.Výsledek je potom jasný.P.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková