Jen tak zkouším jak se vlastně takový blog dělá =D

Křesťané

26. 8. 2013 20:05
Rubrika: K zamyšlení

Docela často se setkávám s tím, jaký by měl být kněz. Všichni to známe...jak by měl žít, jak by se měl chovat, jak by měl vystupovat...jak zbožný by měl být a jaké projevy zbožnosti jsou "vhodné" pro onoho muže víry...jako by to byla elita věřících mezi věřícími (a to vůbec nechci shazovat hodnotu, důstojnost a velikost daru, jakým kněžství je). Když ovšem pominu to, jak vtipné se mi to někdy zdá (ony nároky), musím se zastavit nad jednou věcí...co my "obyčejní" křesťané? Nám stačí všednost? Stačí nám vlažnost? A co, nebo kdo, je to vlastně křesťan?

Sv. František jednou řekl, že kdyby potkal najednou anděla a kněze, poklonil by se knězi. Věřím ale, že to jde posunout dál...kdybych potkal anděla a křesťana, poklonil bych se křesťanovi...a proč? Protože křesťan, to je člověk pokřtěný v Krista. Ponořený do něj a má se snažit o to, aby se Kristem co nejvíce stával, aby byl jeho prodlouženým lidstvím na zemi, jak řekla jedna světice. Jsme povoláni stát se součástí Boha, vždyť jsme Ježíšovo tělo, my církev, každý z nás jsme jeho částí. A to je paráda, když jen domyslím jaký Bůh je a co to znamená!

Já nechci být a nechci ani vidět vlažné, unuděné a průměrné křesťany...a to proto, že je to tak smutné. Vždyť nám je nabídnutý život v plnosti! Jaký život žijeme my? Je to plnost a nebo prázdnota? Viděli jste někdy opravdu živého křesťana? (a nemyslím tím katolíka, myslím jakéhokoliv křesťana). Byli jste s ním někdy a vyposlechly si svědectví jeho života? To není nuda, to není ani vlažná voda, je to oheň, je to dobrodružství a je to Život...je to něco po čem všichni v nitru toužíme, aniž o tom víme, a když zahlédneme jen záblesk onoho "snu", mocně v nás zarezonuje. A co je onen oheň? Je to Bůh v nás, je to Duch Svatý. Chceš hořet? Tak k němu volej...máš slabou vírů? Tak pros s otcem posedlého syna" "pomoz mé slabé víře"...chceš poznat Boha? Tak ho pozvi do svého života, protože brácho a ségro věř mi, když říkám, že Bůh je živý! 

A tak tě prosím můj Bože, Duchu svatý, příjď do našich srdcí, zapal v nich oheň své lásky a všechno bude stvořeno, chceme být tebou proměněni, chceme tě poznávat a hlavně s tebou chceme žít. Příjď do našich životů, zachraň nás. Bože smiluj se! O to tě prosíme ve jménu Ježíše Krista, našeho Pána amen.

Zobrazeno 1882×

Komentáře

růžetrnitá

"Co tedy máme dělat? Být hluční a vyrušovat. Pečovat o mladé i staré lidi, aby neředili víru. Číst blahoslavenství a 25. kapitolu Matoušova evangelia o posledním soudu. To je váš akční program – blahoslavenství a 25. kapitola z Matouše. Nic jiného číst nepotřebujete, ale o toto vás ze srdce prosím."

Papež František,v červenci 2013 v Rio de Janeiro při setkání s krajany


Michal Martinka (Sokolík)

hezky napsané, hezky popsané :))

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková