Jen tak zkouším jak se vlastně takový blog dělá =D

Buď vůle Tvá

15. 8. 2014 9:25
Rubrika: K zamyšlení

...Buď vůle Tvá...jedna z věcí, kterou Bohu říkáme každý den. Jednoduché na vyslovení...ale skutečně to tak chceme? A proč bychom to tak vlastně měli chtít, je to pro nás dobré? 

Když nám Bůh zjevuje něco o sobě v odpovědi na žádost učedníku: "nauč nás modlit se", začína oslovením, ve kterém je podle mě také skrytý význam a smysl všeho, co následuje. Mám na mysli ono "Abba". Hebrejštinu jsem sice zatím nestudoval, ale jak jsem mnohokrát slyšel, je to oslovení, kterým v té době děti oslovovali své otce. Řečí dneška tedy táto, tatínku...

To je něco co mě fascinuje a myslím, zě taky dlouho bude, snad celý život. Na otázku kdo jsi, Bůh odpovídá tvůj Tatínek...rozumím, zě pro mnohe z nás to může být příliš sladké a dětinské, ale není to přece krásne? Vždyť to si nevymyslel člověk, ale Bůh sám nám to o sobě říká. Já jsem tvůj tatínek...kolik něhy a lásky v sobě toto oslovení obsahuje. Přece tatínku byste neřekli jen tak někomu, možna ani svému pozemskému tátovi ne. 

Co z toho vyplývá? No přece všechno ostatní. Buď vůle Tvá potom neznamená nic jiného, než říci Bohu: ,, Víš, já fakt nevím, co mám dělat, nevím ani, co je dobře a co ne. Nevím si rady, ale Ty, Tatínku ano. Prosím Tě, veď mě, moc tě potřebuju." A přitom nás jistě může přepadnout spousta pochybností, co když mi Bůh vezme co mám rád? Co když mi udělá něco co nechci? Tady pozor, tuším, že může jít o lež nepřítele, který chce abychom se Boha báli a nevěděli jaký je. Vždyť odpověď na tyto otázky je opět na začátku oné modlitby...Bůh se zjevuje jako náš Tatínek a takový tatínek miluje své děti a co dává, je vždy dobré pro jeho děti. Ano je to krok víry a důvěry, ale nikoliv do prázdna, ale do náruče milujícího Otce.

A tak se nebojme každý den říkat Bohu:,, Otče náš, buď vůle Tvá" věřím, zě je to to nejlepší, co lze udělat.

Zobrazeno 1399×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková